Advisory med spisskompetanse innen strategi, M&A og effektive løsninger

Differ Advisory AS (DA) er et Nordisk management consulting selskap som har sitt utspring fra et sterkt og bredt kompetansemiljø i Xlent Consulting Group. Vår historie går tilbake til 2005 gjennom fusjon av fem ulike konsulentmiljøer. I 16 år har vi eksistert i Oslo under to ulike merkenavn og med ulike fokusområder og tjenestetilbud, men kjernen hos oss har hele tiden jobbet med strategiutvikling, strukturprosesser og effektive løsninger.

Våre erfarne konsulenter har bakgrunn fra miljøer som McKinsey&Company, Cap Gemini, BDO, PA Consulting, Id Management og XLENT Consulting Group.

I Differ Advisory er vi stolte av vår historie og hva vi har fått til. Vi har blant annet bistått etableringen av Skandinavias største mediefusjon, bidratt i gjennomføringen av flere større transaksjoner de siste ~3 årene, redesignet og effektivisert verdikjeder og arbeidsintensive prosesser. Vi har til sammen ledet godt over 200 strategi-, utviklings- og effektiviseringsinitiativ i Norge og Sverige de siste 16 årene.

1. januar 2021 ble Differ Advisory formelt etablert som eget selskap. Vår ambisjon er å videreføre, rendyrke og forbedre våre satsninger innen strategi, M&A og effektivitet. Vi holder til sentralt i Oslo, i moderne lokaler som er tilrettelagt for samhandling og fleksibilitet.

Menneskene

Oda holder en MSc i Economis fra University of Sheffied i England. Oda er analytisk, løsningsorientert og opptatt av å finne gode løsninger sammen med våre klienter. I Differ jobber hun med strategiprosjekter av ulike størrelse, og hun har også erfaring fra oppkjøps- og strukturvurderinger. I mange år spilte Oda håndball på profesjonelt nivå, og hun kan skilte med både seriegull i Østlandsserien og vinner av Norges største håndballcup. Oda er med andre ord en ekte lagspiller, og vi er glade for å ha henne med på laget i Differ Advisory!

Espen er utdannet siviløkonom fra NHH, og har jobbet i Differ siden 2012. I Differ har Espen jobbet bredt med ulike problemstillinger innen strategi, organisering, forretningsutvikling, M&A og operativt forbedringsarbeid. Gjennom en rekke ulike prosjekter har han jobbet med ledende selskaper fra et bredt utvalg bransjer, deriblant bank, media, forsikring, eiendomsmegling og telekom. Espen er glad i alle former for friluftsliv, og en perfekt dag tilbringes på hytta med en lang tur ute i naturen etterfulgt av brettspill foran peisen på kvelden. Han går aldri lei av klassikerne som ludo og stigespillet!

Amalie er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen UiT og California State University Monterey Bay. Hun har erfaring fra BDO, hvor hun jobbet med problemstillinger innen teknologi og informasjonssikkerhet. I Differ jobber hun primært med strategiprosjekter, og har utført analyser av marked, produkter, brukermarked og lønnsomhet. Hennes bransjeerfaring inkluderer bank, forsikring, handel og media. Som en ekte moldenser er hun glad i fjord, fjell og fotball. Oslo har mye å by på, men på en god sommerdag er det lite som slår hjemstedet i vest!

Ola er utdannet sivilingeniør, med en MSc i Indisutriell økonomi fra Universitetet i Stavanger og BSc i Byggingeniør fra NTNU. Under studiene jobbet han deltid med lederrekruttering i Visindi for selskaper i en rekke ulike bransjer. I Differ jobber Ola primært med strategiprosjekter for kunder innen Media og Distribusjon. Ola er glad i sport og setter pris på en real prestasjonskultur. Selv om han ikke nådde lengre enn 4. divisjon med fotballaget Nordre Land fra Dokka, har han i alle fall riktig innstilling på plass!

Svein Arne har jobbet i Differ siden 2004, og leder nå Differ Advisory. Han ledet XLENT Strategy Norge i perioden 2005-2016 og har sittet som styremedlem i XLENT Consulting Group siden 2007. Før Differ har Svein Arne erfaring fra McKinsey&Company, og har med unntak av ~8 måneders ansettelse i SBS Broadcasting arbeidet som konsulent siden 1996. Hans bransjeerfaring inkluderer Media, Bank, Telekom og Privat utdanning. Siden 1996 har Svein Arne jobbet med skandinavisk medieindustri og han har ledet over 100 større strukturelle og operasjonelle endringsprosjekter. Svein Arne er ivrig (og eneste) Liverpool-supporter i gjengen, og håper på litt selskap i supporterklubben slik at “You’ll never walk alone” blir en realitet. Hvis du er konsulent og Liverpool-supporter vet du altså hva du burde gjøre!

Hanna er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. I Differ har hun jobbet med å utforme vekststrategier for en rekke aktører innen telekom, utdanning og mediebransjen. Hun har blandt annet jobbet mye med strategiske oppkjøp og fusjoner for flere av skandinavias største medieaktører. Hanna er en engasjert seiler, som helst tilbringer fritiden til sjøs med venner, kjæreste og vind i seilet!

Espen er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med master i finans. Han har erfaring fra PA Consulting Group, hvor han jobbet med markedsanalyser, bærekraftstrategi og investeringscaser. I Differ jobber han med strategiske problemstillinger, og har utført analyser av brukermarked i medieselskaper og deres distribusjonsvirksomhet. Hans prosjekterfaring inkluderer selskaper innen media, industri og transport. Som person er Espen eventyrlysten og glad i nye utfordringer. Før han satte i gang med masteren, la han ut på en seiltur til Karibia med fire venner, uten at noen av dem hadde seilerfaring fra før!

Christoffer har master i samfunnsøkonomi fra NTNU, og startet i Differ etter endte studier. I Differ har Christoffer i hovedsak jobbet med ulike analyser av mediebransjen med hovedvekt på annonseproduksjon, brukermarked, distribusjon og trykk. Han har også bistått i M&A-prosjekter på både kjøps- og salgssiden. Christoffer er glad i både sport og reising. Han har besøkt mange land, og han har surfet i hele fire verdensdeler! Christoffer er også en ihugget Manchester United supporter og lar sjeldent gode prestasjoner på banen gå ubemerket hen i kontorlandskapet.

Henrik er utdannet siviløkonom (finans) og har mastergrader fra både Handelshøyskolen BI og Católica Lisbon School of Business Economics i Portugal. Han har jobbet i Differ siden 2015, og har bred erfaring med strategiutvikling, effektiviseringsprosjekter og oppkjøps- og strukturvurderinger. Han har opparbeidet seg inngående bransjeerfaring innen media, bank og telecom. Henrik er glad i teknologi og særlig såkalt “Smart technology” som gjør hverdagen mye enklere. Han kan styre det meste fra mobilen, og forsøker iherdig å inspirere sine kolleger til å gjøre det samme.

Eirik er Partner i Differ Advisory, og har jobbet i konsulentbransjen siden 1997. Han er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og i tillegg til Differ har han erfaring fra Capgemini og Destinct Consulting. Eirik har jobbet bredt med ulike problemstillinger innen endringsledelse, forretningsutvikling og operativt forbedringsarbeid. De 10 siste årene har Eirik i all hovedsak jobbet innenfor omstilling og utvikling i telekom og media. I tillegg til sin brede erfaring fra spesielt media har Eirik også jobbet innen FMCG, farmasi og industri, samt noe innen offentlig sektor. Eirik er også Differs raskeste i skisporet. Han er den første til å finne frem skiene når vinteren melder sin ankomst, og nå som man også kan stå på ski innendørs har vinteraktiviteten blitt en helårshobby for vår spreke partner!

Er det deg?

Søk her

Du har en relevant masterutdannelse med sterke akademiske resultater. Du ønsker å starte karrieren din som konsulent, eller har du kanskje noen år erfaring allerede? Du er analytisk og evner å jobbe strukturert. Du har god forretningsforståelse og motiveres av å kunne levere verdi til våre klienter. Du er også god på formidling, og kommuniserer godt både skriftlig og muntlig. Etter å ha lest om våre ansatte tror du at du vil trives med å jobbe i team og samarbeide godt med oss. Kanskje har vi noen felles interesser, eller vil du bringe inn nye samtaleemner til lunsjpausene i kantina? Hvis dette høres ut som deg, håper vi du tar kontakt!

Møt familien

Differ Advisory er en del av Xlent Consulting Group, som ble etablert i 2005 og som i dag har ca. 500 konsulenter i Sverige og Norge. I Norge består vi av fire selskaper som er samlokaliserte i Oslo og har operativt samarbeid på tvers av selskapene.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan bistå din virksomhet med å realisere sine ambisjoner